3. Dabrova trka – kros duatlon Zasavica, Sremska Mitrovica

Trkom kros duatlona koja je održana u prirodnom rezervatu Zasavica nadomak Sremske Mitrovice započela je triatlonska sezona 2019. u Srbiji. 

U organizaciji Triatlon kluba Sava, uz pomoć Srpske Triatlonske Unije preko 130 takmičara je imalo priliku da proveri kako se treniralo u toku zime. Među tih 130 triatlonaca našlo se i 23. takmičara našeg kluba, uglavnom polaznika školice i škole triatlona. Kao i na svakoj trci ranijih godina mladi TeKaTejci su dali sve od sebe i to je ovog puta bilo dovoljno za osam medalja.

Osvajači medalja su :

Petar Savić – bronza mlađi pioniri
Milica Zarić – srebro starije pionirke
Dušan Zarić – zlato mlađi kadeti
Stefan Birka – bronza mlađi kadeti
Iva Božičković – zlato mlađe kadetkinje
Uroš Obradović – zlato stariji kadeti
Luka Gligorić – srebro stariji kadeti
Dušan Lukić – bronza AG 3 stariji od 40 godina

Pored osvajača medalja klub su još predstavljali: Nikola Galović, Ozren Perišić, Marko Gligorić, Mila Antić, Gavrilo Antić, Lenka Stojanović, Teodora Malinić, Vojin Davidović, Stefan Jelača, Konstantin Stevanović, Hana Gaćeša, Helena Petrović, Luka Bogdanov, Lana Stojadinov i Filip Dimitrijević

Lep početak sezone za naš klub uz planove za još bolje rezultate u nastavku sezone. Prvi sledeći izazov je trka kros duatlona koja će se održati 14. aprila 2019. na obroncima Košutnjaka u organizaciji Triatlon Saveza Beograd.