4. Vlasinski triatlon samoprevazilaženja – prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu

Vlasinski triatlon 2018

U nedelju 05. avgusta u predivnom ambijentu Vlasinskog jezera održana je trka prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu ( 1.5km plivanja – 40km vožnje bicikla – 10km trčanja ). Trku su organizovali članovi Šri Činmoj Maraton Tima iz Niša uz pomoć opštine Surdulica i Srpske Triatlonske Unije. Takmičilo se 135 takmičara.

Na ovoj trci, koja je imala međunarodni karakter jer su nastupili takmičari iz Mađarske, Bugarske i Makedonije, TK Tamiš je predstavljalo četvoro takmičara koji su se vratili u naš grad sa tri medalje. Najznačajniji rezultat je ostvario Marjan Lukić koji je osvojio treće mesto i bronzanu medalju na prvenstvu države. On je za 2 sata i 17 minuta prešao zadate distance nimalo lake staze a taj rezultat je bio dovoljan da se okiti i zlatnom medaljom u konkurenciji takmičara starijih od 40 godina. Treću medalju je osvojio Igor Vuković, on je ostvario rezultat dovoljan za srebro u konkurenciji takmičara starijih od 40 godina.

Vlasinski triatlon 2018
Kao prateći program glavne trke dana održana je i trka sprint triatlona ( 0.75km plivanja – 20km bajka -5km trčanja ) koja se boduje za STU kup. U ovoj trci TKT je imao dva takmičara i obojica su osvojili medalje. Vladimir Kokanov je osvoji treće mesto u konkurenciji juniora i u apsolutnom plasmanu dok je Dušan Lukić osvojio drugo mesto u konkurenciji veterana.

Vlasinski triatlon 2018 Vlasinski triatlon 2018
Triatlonska sezona se nastavlja i pred našim takmičarima su još dve izuzetno važne trke, prvenstvo Srbije u sprint triatlonu – Sombor 19.08. i prvenstvo Srbije u dugom triatlonu 23.09.2018. u Beogradu.