Mitrovački akvatlon

10

Nakon nekoliko godina pauze na tritlon mapu trka vratila se Sremska Mitrovica, ove godine kao organizatori akvatlona a od sledeće nadamo se i kao domaćini sprint triatlon trke.
Put Sremske Mitrovice TK Tamiš je krenuo sa čak 27 takmičara svih kategorija i uzrasta i na taj način postao najbrojnija ekipa na trci. A sama trka je bila sjajna!!! Ceo događaj se odvijao na gradskom kupalištu, prelepoj plaži odlično uređenoj i izuzetno posećenoj. Jedini problem predstavljao je malo veći nivo reke Save što je samu reku ubrzalo te je organizator u dogovoru sa sudijama bio primoran da skrati plivački segment trke kako bi se izbegle potencijalne povrede takmičara i opasnosti koje brza matica nosi.


Najpre su startovali najmlađi takmičari u takozvanoj “baby akvatlon” trci. 50 metara plivanja i duplo više trčanja je brzo prošlo a TKT se već okitio medaljama, bronzu je osvojila naša Ana Kostić a srebro naš Stefan Jelača.
Nakon njih su trku započele mlade nade plivalo se 200 a trčalo 800 metara.Velika borba sa rekom i trčanje na viskoj temperaturi su bili preveliki izazov za naše klince i klinceze i u ovoj trci ostajemo bez medalje kojoj je najbliži bio Luka Gligorić.
Trka nada je održana na distancama 400 metara plivanja i 2km trčanja. Takmičari su podeljeni u dve kategorije po godištima, nade A 2001 i 2002 i nade B 1999 i 2000 godište.Izuzetno brza i uzbudljiva trka gde su se takmičari smenjivali u vodstvu i tokom plivačkog i tokom trkačkog segmenta. TKT trku završava sa dve najsjanije medalje u trci nade A. Kod devojčica je najbrža i najbolja bila Aleksija Kocić a kod dečaka Vanja Isevski.
Glavna trka dana je startovala u podne. Preko 30 takmičara je vodilo borbu sa brzom Savom i pokušavalo da savlada 5km trčanja na preko 30 stepeni na stazi bez ijednog metra hlada. Ovog puta su nam obraz osvetlale devojke !!! Sestre Juničić Marija i Rada osvajaju srebro i bronzu u konkurenciji dama i u elite kategoriji i u kategoriji juniorki. Momci su imali malo manje uspeha, Danilo Jovanović osvaja srebro u konkurenciji juniora dok mu je u elite konkurenciji falilo jako malo da stigne do bronze. U konkurenciji veterana do srebra dolazi Dušan Lukić. TKT je osvojio i dve specijalne nagrade, Bogdan Jelaća je bio najmlađi takmičar a Jelena Nooselac trener sa najviše takmičara na trci.
Očigledno je da dva meseca koliko je gradski bazen u Pančevu u kvaru ostavljaju traga na plivačku formu naših takmičara. Kao i na predhodnoj trci na Paliću sa plivanja naši takmičari izlaze sa velikim zaostatkom u odnosu na konkurenciju i onda na trčanju pokušavaju da taj zaostatak nadoknade. Nekada se u tome uspe, na Paliću , a nekada ne. Ostaje nam nada da će bazen uskoro proraditi i da ćemo se vratiti normalnom radu i treniranju, da nećemo morati da plivamo po jezerima i rekama u okolini i u gradu jer čekaju nas tri najvažnije trke ove godine prvenstvo sveta u Edmontonu Kanada krajem avgusta i krajem septembra prvenstvo Balkana Burgas Bugarska i prvenstvo Srbije u olimpijskom tritlonu na Adi Ciganliji.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25