11Tri Bgd otvoreno prvenstvo Srbije u dugom triatlonu

11Tri Bgd otvoreno prvenstvo Srbije u dugom triatlonu

24. septembra na Adi Ciganliji je organizovana poslednja trka u takmičarskoj sezoni 2017. Održane su dve trke , 9. Bg akvatlon za mlađe kategorije i glavna trka dana, otvoreno prvenstvo države u dugom triatlonu.

Na 9. Bg akvatlonu TKT je imao jedanest predstavnika koji su se u Pančevo vratili sa osam medalja:

 

početnici
Iva Božičković srebro
Vojin Davidović zlato
Ozren Perišić srebro
Aleksa Kežić bronza

 

mlade nade
Viktor Ratkov zlato

 

nade
Ognjen Perišić zlato

 

juniori
Anja Davidović srebro
Vladimir Kokanov bronza

 

U glavnoj trci dana, otvorenom prvenstvu u dugom triatlonu 1.9km plivanja-90km bajka-21.1km trčanja, na kojoj je nastupilo preko 150 takmičara iz Srbije, Hrvatske,Makedonije,Češke,Šved ske,Austrije i Švajcarske predstavljalo nas je devet takmičara koji su uspeli da osvoje sedam medalja.
Najsjajnije odličje, zlatnu medalju i naziv prvakinje države, osvojila je Vida Medić, ostvareno vreme na trci 05:00:19. Još jedna u nizu titula državne prvakinje za nju u sezoni 2017. Pored toga Vida je osvojila i drugo mesto u apsolutnom plasmanu među damama iza Maje Urban iz Hrvatske. Pored nje medalju u ženskoj komkurenciji osvojila je i Jelena Lasković Janković koja je trku završila kao treća u državi a kao peta u apsolutnom plasmanu žena.
Kod muškaraca iz našeg kluba najuspešniji je bio Marjan Lukić, ostvareno vreme na trci 04:34:29  koji je osvojio treće mesto u Srbiji a šesto mesto u apsolutnoj konkurenciji. On je takođe osvojio i srebrno odličje u svojoj starosnoj kategoriji, takmičari od 40 do 44 godine iza Dejana Patrčevića iz Hrvatske inače apsolutnog pobednika ove trke. Pored njega medalje su osvojili i Nenad Bogar drugo mesto AG 35-39 i Filip Rudakovič drugo mesto AG 30-34.

 

Sjajan nastup na trci koja se organizaciono i po masovnosti izdvaja od svih drugih trka organizovanih u Srbiji. Za takmičare TKT-a kreće period lakših treninga i kratkog odmora a poslednji nastup u ovoj godini imaće Vladimir Savić 14. oktobra kada se takmiči na svetskom prvenstvu u full Ironman distanci ( 3.8km plivanja-180km bajk- 42.2km trčanja) u mestu Kona na Havajima.

11Tri Bgd otvoreno prvenstvo Srbije u dugom triatlonu