14. april 2019. – 3. Sporticus kros duatlon / 32. Bg maraton / IM 70.3 Costa Navarino Greece

Nedelja 14. april je bila prepuna sjajnih sportskih događaja. Članovi našeg kluba su se trkali na različitim mestima, u različitim disciplinama na različitim distancama.

14. april tkt ekipa

Krenimo od najmlađih. U drugoj trci triatlonske sezone 2019. u Srbiji devet TeKaTejaca, kategorija pioniri i kadeti, je učestvovalo na 3. Sportikusovom prolećnom kros duatlonu koji je održan na obroncima Košutnjaka u Beogradu. Sa medaljama oko vrata vraćaju se Milica Zarić, treća kod starijih pionirki. Njen rođeni brat Dušan bio je najbrži u konkurenciji mlađih kadeta a na istom postolju se kao drugoplasirani našao i Stefan Birka. Ovaj saldo medalja bi verovatno bio i veći da svi takmičari konkurencije stariji kadeti nisu diskvalifikovani zbog greške na drugom trčanja bilo da su trčali pravu distancu i predviđeni broj krugova bilo da su tu distancu skratili.

Milica Zaric postolje Dušan Zarić i Stefan Birka postolje Kežić i Zarić biciklovi

Pored osvajača medalja klub su predstavljali Luka Gligorić, Nikola Galović, Uroš Obradović, Marko Gligorić, Novak Perišić i Nemanja Stoiljković.

 

 

U isto vreme na drugom delu grada dvadesetak naših takmičara je učestvovalo na trci Bg maratona. Trčala se trka zadovoljstva, polumaraton i ceo maraton. Dobri vremenski uslovi su većini omogućili da odrade dobra trčanja kao pripemu za ono što nam tek predstoji u triatlonskoj sezoni.

Ipak najznačajniju trku ovog vikenda su radili Laskovići, naš omiljeni triatlonski bračni par. Jelena i Slobodan su učestvovali na trci Ironman serije 70.3 Costa Navarino u Grčkoj. Kao komentar trke neka posluži ovaj šaljivi Jelenin staus sa FB-a : Od mora do T1 600m trčanja isključivo uzbrdo … Bajs: najteži TRI bike course koji sam vozila. Istina, alfalt savršen, put širok, kao pista upeglan tako da se nizbrdo bukvalno leti. Ali uzbrdo je uzbrdo kakav god da je put. Trčanje: oko 7km trail (kamenje, pesak, blato …) Uzbrdice na kojima divokoze pasu pod ručnom. Horor! A da, plivanje: talasi bukvalno preko 2-3 metra visine. Jedva smo ušli u vodu … I vetar ceo dan sa svih strana … I tako … Super je bilo 😂😂😂 ili što Aj volim da kažem: triatlon je outdoor sport 😊 kome smeta, pređe na heklanje 😂

Laskovići Ironman Italija

http://eu.ironman.com/…/e…/ironman-70.3/costa-navarino.aspx…

Sezona se tek zahuktava, sledeći izazov prvenstvo Srbije u sprint duatlonu, Beograd 27. april.
JAKO ILI NIKAKO!!!