2. PODGORIČKI TRIATLON PRVENSTVO CRNE GORE

postolje

Podgorica je 13. juna 2015. bila domaćin otvorenog prvenstva Crne Gore u olimpijskom i sprint triatlonu. Trka je održana u Eko resortu Plavnica u odličnim uslovima za takmičenje.


Triatlon klub Tamiš je imao dva predstavnika na ovoj trci, sprint distancu je radio Danilo Jovanović dok je olimpijski triatlon odradio Marjan Lukić. Pored njih iz Srbije su nastupili još takmičari Team Triatlona Korać,Desimirović i Stupar i TK Olimpija – Bor Arifi,Ivković i Radojković.
Oba takmičara Tamiša više nego uspešno su završili trke. Danilo je, bez obzira što je bio među najmlađim takmičarima, ubedljivo pobedio i okitio se zlatnom medaljom.Dosta dobro plivanje mu je omogućilo da na bajku gde je Danilo najjači stekne veliku prednost nad konkurencijom i da sa skoro 10 minuta prednosti završi trku.
Na olimpijskoj distanci Marjan Lukić osvaja peto mesto u apsolutnoj konkurenciji i prvo mesto među takmičarima starijim od 40 godina. Njegov rezultat dobija na značaju ako se uzme da su trku ispred njega završili Andrej Vištica prvak Evrope u dugom triatlonu za 2013, Desimirović Marko prvak Srbije u duatlonu među juniorima, Jakša Diklić prvak Evrope u dugom triatlonu za 2013 za mlađe od 24 godine i Luka Čupić prvak i najbolji triatlonac Crne Gore.
Organizatori trke TK Podgorica i Triatlon savez CG su odlično odradili posao i u pojedinim stvarima postavili viskog standard drugim organizatorima triatlon trka u regionu.

IM7_5726