2. VLASINSKI TRIATLON SAMOPREVAZILAŽENJA – PRVENSTVO SRBIJE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU

2. Vlasinski triatlon
U nedelju 07.08.2016. na Vlasinskom jezeru održan je 2.Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja koji se sastojao od dve trke:

Olimpijski triatlon: plivanje 1500m, bicikl 40 km, trčanje 10 km.

Sprint triatlon: plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km.

Olimpijski triatlon je ujedno bilo zvanično prvenstvo Srbije dok se trka sprint triatlona bodovala za STU kup.

Iako je vremenska prognoza bila veoma obeshrabrujuća zbog najave olujnog vremena uslovi za takmičenje su bili gotovo idealni. U trci je učestvovalo 58 učesnika iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke, Poljske i Crne Gore.

Prvak Srbije u olimpijskom triatlonu za 2016. je Milan Tomin ( Triogy Racing Team – Novi Sad ) koji je trijumfovao sa vremenom 1h 59m 25s sekundi  ispred Danila Jovanovića ( TK ”Tamiš” Pančevo ) sa 02h06m29s  i  Nemanje Koraća sa 02h 09m 44s  (TK TRIA Coaching – Beograd ).
U ženskoj konkurenciji trijumfovala Aneta Arifi ( TK Olimpija – Bor ) sa rezultatom 2h 34m 02s.

Pobednik u sprint triatlonu je Danilo Radojković ( TK Olimpija – Bor) ispred Rastka Radosavljevića ( TK Tamiš – Pančevo ) i Jovana Rajovića ( OBK –  Beograd ). U ženskoj konkurenciji pobednica sprint triatlona je Vanja Rajčić iz TK Požarevac.

Triatlon Klub “Tamiš” je na trci nastupio sa četiri takmičari i svi oni su ostvarili dobre rezultate. Danilo Jovanović je postao viceprvak Srbije na distanci olimpijskog triatlona. Ovom trkom je pokazao da je jedan od najboljih i najuspešnijih takmičara našeg kluba jer je na četiri trke prvenstva Srbije ove sezone osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje ( prvak u duatlonu i dugom triatlonu, viceprvak u sprint i olimpijskom triatlonu). To je rezultat koji niko u našem klubu ranije nije ostvario. Pored njega medalje su osvojili Gordana Krstić zlato – olimpijski triatlon AG 50+; Rastko Radosavljević srebro – sprint triatlon takmičari mlađi od 30 godina i Dušan Lukić zlato – sprint triatlon AG 41-50.

Sezona se nastavlja trkom STU kupa u Somboru 21. avgusta – sprint triatlon i trkom prvenstva Srbije u akvatlonu 28. avgusta u Sremskoj Mitrovici.

link za rezultate http://rs.srichinmoyraces.org/vlasinski-triatlon/previous-results/2016

linka za foto galeriju  http://eurgallery.srichinmoyraces.org/Serbia

 

2. Vlasinski triatlon

rastko cilj

postolje

goca postolje

dušan trčanje

dušan bajk

dača trčanje

dača bajk