21. Pančevački

1l

U nedelju 15. juna smo bili domaćini i organizatori trke STU kupa. Po 21. put uspešno smo ugostili takmičare iz 11 različitih klubova i 7 gradova.


Već od ranog jutra na platou kod kafea Voz osetile su se dobre vibracije među takmičarima i gostima trke tako da se dobro i uzbudljivo takmičenje moglo očekivati. Lepo vreme nam je išlo na ruku.
Prvi su startovali najmlađi takmičari. U 10:15 dat je znak za start trke maldih nada i nada. Plivalo se u Tamišu nizvodno od mosta ka silosu i klinci su se dosta dobro snašli obzirom na brzinu rečne struje. Iz vode su izjurili kroz tranziciju na bajk, vozeći ulicom kej Radoja Dakića. Neizvesna i uzbudljiva trka mladih nada i nada je rešena tek u trećoj disciplini kada nam je trčanje po keju donelo pobednike. A pobednici su :

– mlade nade devojčice

1. Lana Gavrilović – PK Sremska Mitrovica
2. Sara Gavrilović – PK Sremska Mitrovica
3. Aleksandra Jevtić –  TK Tamiš

– mlade nade dečaci

1. Luka Gligorić
2. Luka Đondović
3. Bogdana Jelača
svi iz TK Tamiš

– nade devojčice

1. Natalija Karanović –  TK Dynamic Novi Sad
2. Anja Davidović –  TK Tamiš
3. Aleksija Kocić –  TK Tamiš

– nade dečaci

1. Lazar Dedić  – TK Sprint Sombor
2. Dušan Stojadinović – TK Tamiš
3. Vanja Isevski – TK Tamiš

Kompletni režultati   MLADE NADE NADE

Očekivano veliki broj medalje za naše klince i klinceze!

Tačno u podne krenula je glavna trka dana, sprint triatlon za juniore,seniore i veterane u konkurenciji oba pola. Nastupilo je 42 takmičara.  Od samog starta je bilo jasno da će trka biti brza i zanimljiva. Sa plivanja kao prvi izlaze takmičari TK Triogyracing team u pratnji nekoliko takmičara iz TK Dynamic i TK Tamiš. Međutim dobrom , timskom vožnjom momci iz Triogy teama prave razliku na bajku i bilo je jasno da ih u podeli medalja može ugroziti samo Bojan Karanović iz TK Dynamic. Tako je i bilo. Prvi kroz cilj, potuno zasluženo, prolazi Milan Tomin dok se iza njega odvijala žestoka borba za drugo mesto. Zahvaljujući za nijansu boljem trčanju kao drugi završava njegov rođeni brat Bogdan dok potpuni uspeh momaka iz Triogy teama kvari Karanović koji prolazi kao treći kroz cilj. Trka u konkurenciji dama je takođe rešena na trčanju gde je mlada Vanja Rajčić iz TK Požarevac trijumfovala ispred Ivane Ćosič, Triogyracing i trećeplasirane Gordane Krstić, naše najbolje veteranke.

 

Plasman glavne trke po kategorijama

 

– juniori

1. Milan Tomin – TK Triogyracing Team Novi Sad
2. Danilo Jovanović  – TK Tamiš
3. Marko Desimirović  – TK Požarevac

– juniorke

1. Vanja Rajčić  – TK Požarevac

– veterani

1. Dejan Milivojević  – TK Bor
2. Zoran Bradić –  TK 3athlete Beograd
3. Dragiša Mladenović  – TK Zaječar

– veteranke

1. Gordana Krstić  – TK Tamiš

– apsolutna žene

1. Vanja Rajačić  – TK Požarevac
2. Ivana Ćosić  – TK Triogyracing Team Novi Sad
3. Gordana Krstić –  TK Tamiš

– apsolutna muškarci

1. Milana Tomin –  TK Triogyracing Team Novi Sad
2. Bogdan Tomin  – TK Triogyracing Team Novi Sad
3. Bojan Karanović  – TK Dynamic Novi Sad

Kompletni rezultati  ELITNA TRKA 1  ELITNA TRKA 2 ELITNA TRKA 3

Nakon trke u razgovoru sa gostima i takmičarima dobili smo dosta komplimenata za još jednu dobro organizovanu trku u kojoj se, što je za sve sportiste najvažnije, niko nije povredio niti se desio neki propust koji je mogao uticati na plasman ili održavanje trke.

Sa takmičarske strane ostaje nam veliki žal što nismo uspeli da se dokopamao podijuma u glavnoj trci ali možemo biti zadovoljni Danilovom medaljom u konkurenciji juniora.Treba istaći da je ovu trku zbog bolesti preskočio naš najbolji junior Petar Ivačković a da su Vladimir Stojsavljević i Lazar Filipović trku iskoristili kao generalnu probu za prvenstvo Evrope u paratriatlonu koje se od 20 do 22. juna održava u Kicbilu Austrija.
Već 29. juna imamo šansu da popravimo takmičarski utisak jer smo po četvrti put domaćini prvenstva Srbije u akvatlonu.

Snimak možete pogledati ovde

 

1b 1c 1d 1e 1g 1j 1k  1m 1n 1o 1p 1r 1t 1w 1f 1h