6. MITROVAČKI AKVATLON – TRKA STU KUPA, 26.08.2017.

Mitrovacki akvatlon

Na trci STU kupa 6. Mitrovački akvatlon, koja je imala međunarodni karakter zbog učešća takmičara iz Hrvatske TK Pula- Pula, TK Swibir- Zagreb i TK Tri Team – Osijek, naš klub je nastupio sa dvadesetsedam takmičara pretežno početnika,mladih nada i nada uz četiri starija predstavnika.


Na sjajno organizovanoj trci u predivnom ambijentu gradske plaže, plivajući u reci Savi i trčeći po Savskom keju mladi TeKaTejci su došli do sedam medalja:
početnici b Perišić Novak srebro
početnici a Iva Božičković zlato – devojčice
početnici a Vojin Davidović zlato – dečaci
Aleksa Kežić bronza
mlade nade Marko Babić zlato
Bogdan Jelača bronza
nade Marko Glišić srebro
Osmu medalju za klub je osvojio iskusni Marjan Lukić u AG 41-50, zlato.

Lukic Mitrovacki akvatlon
Pohvale idu STU Sava iz Sremske Mitrovice, klub koji je u ovoj sezoni organizovao tri trke ( kros duatlon,super sprint triatlon i akvatlon ) zaslužuje sve čestitke jer nimalo nije lako organizovati jednu a ne tri trke. Svaka je bila sjajna i sa takmičarske i sa organizacione strane. Te ti trke su formirale Mitrovačku triatlon ligu gde su se rezultati na sve tri trke sabirali i u toj konkurenciji naše Iva Božičković je bila najuspešnija kod početnica ( pobede na sve tri trke ) i Anja Davidović u konkurenciji juniorki i u apsolutnoj konkurenciji žena. Za taj veliki uspeh u apsolutnoj konkurenciji Anja je nagrađena sa 24000 dinara, vredna novčana nagrada koje su na trkama u Srbiji prava retkost.


Sezona se nastavlja trkama u Sivcu 03.09 zatim u Novom Sadu 17.09. i poslednja trka ove godine u Srbiji 24.09. na Adi Ciganliji.