7. Pančevački akvatlon – prvenstvo Srbije

 

25. juna 2017. godine Triatlon klub Tamiš je , po sedmi put, bio organizator sprint akvatlon takmičenja, discipline triatlona koja se sastoji od 1km plivanja i 5km trčanja. Sama manifestacija je održana na gradskom keju na obali Tamiša. 

 Takmičenje su otvorili najmlađi trkom početnika – 50 metara plivanja i 500 metara plivanja, deca rođena 2006. i kasnije. Nakon njih na malo dužim distancama nastupila su deca rođena 2004 i 2005. godine – 200 metara plivanja i 1km trčanja a nakon njih i deca rođena 2002 i 2003. godine – 400 metara plivanja i 2km trčanja. Nakon uvodnih trka  usledila je glavna trka u kojoj su se eltni takmičari, juniori i veterani borili za zvanje najboljeg akvatlonca Srbije. To zvanje će narednih godinu dana nositi domaća takmičarka Vida Medić kod žena i Milan Tomin, takmičar TriOgyRacing Teama iz Novog Sada, kod muškaraca.

Domaćini takmičenja mogu biti izuzetno zadovoljni jer ,pored komplimenata svih učesnika na sjajno organizovanoj trci, su osvojili velik broj medalja.

Kod početnika najbolji su bili:
– Vojin Davidović zlato
– Ozren Perišić srebro
– Stefan Jelača bronza
– Iva Božičković zlato

Kod mladih nada:
– Viktor Ratkov zlato
– Ognjen Stojanov srebro
– Ognjen Stojišić bronza
– Dunja Nišić srebro

Kod nada:
– Marko Glišić zlato
– Đorđe Racić bronza

Kod juniora:
– Vanja Isevski bronza
– Anja Davidović srebro

AG 18-30 godina:
– Filip Rudaković zlato

AG 41-50
– Marjan Lukić zlato

Apsolutna kategorija:
– Vida Medić zlato
– Anja Davidović bronza

Sezona se nastavlja trkom super sprint triatlona ( 300 metara plivanja – 8km bajka – 2km trčanja ) 02. jula 2017. u Sremskoj Mitrovici.

rezultati trke u prilogu

link za foto galerije:
video izveštaj sa trke: