9. SOMBORMAN – TRKA STU KUPA 18.08.2019. SOMBOR

Somborman 2019 kadeti

U nedelju 18.avgusta u Somboru je održana još jedna u nizu trka koje se boduju za takmičenje STU kup. Na trci, koja je zbog učešća takmičara iz Mađarske, Rumunije i Hrvatske imala međunarodni karakter, TK Tamiš je nastupio sa 22 takmičara koji su se u Pančevo vratili sa šest osvojenih medalja. Triatlonci su savladavali distance sprint triatlona 0.75km plivanja – 20km bajka – 5km trčanja.


Najsjanije odličje osvojili su Dušan Zarić u konkurenciji mlađih kadeta i Marjan Lukić u kategoriji takmičara AG3 41-45 godina starosti. Srebrno odličje osvojio je Aleksa Kežić kod mlađih kadeta dok su bronze osvojili Petar Savić kod pionira i Jovana Novakov kod pionirki. Najznačajniji plasman je treće mesto u apsolutnoj konkurenciji muškaraca i bronza za Marjana Lukića.

postolje Dušan Aleksa Postolje Jovana postolje Marjan AG postolje Marjan apsolutno postolje Petar

Na trci su nastupili i Marija i Ksenija Smoljanić, Iva Božičković, Stefan Jelača, Stefan Birka, Lenka Stojanović, Ozren i Ognjen Perišić, Lazar Kežić, Bogdan Nedeljković, Milica Zarić, Mila Antić, Nemanja Stojiljković, Hana Gaćeša i Gavrilo Antić.

 

Takmičare Triatlon kluba Tamiš već ovog vikenda 25. avgusta očekuje izuzetno važno i jako takmičenje, trka prvenstva Srbije u super sprint triatlonu ( 0.3km plivanja – 8km bajka – 2km trčanja ) koja se održava na reci Savi u Sremskoj Mitrovici.