DAN TRIATLONA – BEOGRAD 20. SEPTEMBAR 2020.

U nedelju 20. septembra na Adi Ciganliji je održana sportska manifestacija “Dan triatlona” koja se sastojala od četiri različite triatlonske trke. Ovaj događaj, organizovan od strane Srpske Triatlonske Unije i Triatlon saveza Beograd, bio je pravi festival triatlona uz učešće preko 350. sportista svih uzrasta. Trke su imale međunarodni karakter jer su se takmičili i triatlonci iz Španije, Izraela, Severne Makedonije, Poljske, Turske, Rumunije, BIH, Slovenije, Bugarske, Tunisa, Belorusije, Italije, Velike Britanije i Australije. Triatlon klub Tamiš je na svim trkama imao predstavnike, ukupno njih 34.

U trci najmlađih takmičara – takmičari mlađi od 15 godina, Kupu Beograda u akvatlonu ( 0.2km plivanja + 2.5km trčanja ) nastupilo je sedmoro mališana koji su stekli vredno iskustvo takmičenja bez osvojenih medalja.

U drugoj trci dana – takmičari stariji od 15 godina, Kupu Beograda u sprint triatlonu ( 0.75km plivanja + 20km bicikla + 5k trčanja ) nastupilo je šestoro takmičara i osvojene su četiri medalje: Vidaković Nevena zlato kod juniorki, Jokić Milutin srebro kod juniora, Tešić Ivan srebro u AG2 takmičari od 31 do 40 godina i Lukić Dušan bronza u AG3 takmičari od 41 do 50 godina.

U najvažnijoj trci dana Evropskom kupu za juniore, trci repezentacija, na distancama super sprint triatlona ( 0.4km plivanja + 12km bicikla + 2.5km trčanja ) naš klub su predstavljali Luka Gligorić i Bogdan Jelača. Uzevši u obzir da su juniorska godišta 2001. i 2002. plasman naših takmičara, koji su rođeni 2004. i 2005. još uvek su kadeti, u top 20 možemo smatrati velikim uspehom. Svakako dragoceno iskustvo za njih da se nađu na stazi sa momcima koji su budućnost triatlona u Evropi.

U najmasovnijoj trci dana, nastupalo je 206 takmičara – Prvenstvu Srbije u dugom triatlonu 1.9km plivanja + 90km bicikla + 21km trčanja imali smo čak 19 takmičara. Osvojeno je ukupno šest medalja. Najveći uspeh je napravila Andrijana Tomić koja je osvojila treće mesto kod žena u apsolutnoj kategoriji. Ona je istovremeno i drugoplasirana u svojoj kategoriji, takmičarke od 45. do 49. godina. Medalje su osvojili još i : Vanja Kurtović srebro takmičarke od 40. do 44. godine, Petar Ivačković srebro takmičari od 18. do 24. godine, Sanel Jovanović bronza takmičari od 35. do 39. godina i Marjan Lukić bronza takmičari od 45. do 49. godina.

Sezona nije završena jer se do kraja oktobra očekuju trke prvenstva Srbije u disciplinama super sprint, sprint triatlon i duatlon.