GRANFONDO BEOGRAD IRONMAN BARCELONA

01. oktobra  je u Beogradu, po prvi put u Srbiji, održana popularna GranFondo biciklistička trka. U samoj trci učešće je uzelo preko pet stotina takmičara iz sedamnest zemalja.

Među njima je bilo i nekoliko takmičara našeg kluba a najbolji plasman je ostvarila Vida Medić, koja je prva prošla kroz cilj u konkurenciji dama. Veliki uspeh za nju ako uzmemo u obzir da je takmičarska sezona gotova i da je ovo prvi put da je nastupila na klasičnoj biciklističkoj trci. Staza nimalo nije bila laka, dugačka je bila 126 kolometara uz visinsku razliku od 1650 metara.

http://www.blic.rs/…/prva-granfondo-trka-u-beogradu…/hnet4sn
http://granfondobelgrade.rs/sr/

 

Dan ranije, poslednjeg dana septembra, na prestižnoj trci Ironman serije održanoj u Barseloni naš takmičar Nenad Bogar odradio je odličnu trku. Postavio je svoj lični rekord na distanci full ironman , 10:56:00. Sjajno vreme uzevši u obzir da je predhodnog vikenda radio trku 11Tri Bgd na half ironman distanci i da je u sve ovo priprema za glavnu trku sezonu, Ironman serije koja se krajem oktobra održava u Kini gde će Nenad pokušati da ostvari rezultat koji će ga kvalifikovati za svetsko prvenstvo 2018. na Havajima, Kona.