Izveštaj – Prvenstvo Srbije u akvatlonu

Akvatlon5

U nedelju 29. juna bili smo domaćini prvenstva Srbije u akvatlonu. Po četvrti put uzastopno imali smo čast da ugostimo takmičare iz cele zemlje, ovoga puta 7 klubova iz 6 različitih gradova. Nakon tri predhodne trke koje su se odvijale na otvorenom bazenu JKP Mladost po prvi put akvatlon smo organizovali na gradskom keju reke Tamiš.

Oko 80 takmičara oprobalo se na tri različite distance.Najpre su rekom zaplivale mlade nade, 200 metara plivanja je brzo prošlo jer se plivalo nizvodno a u 800 metara trčanja odlučivalo se o pobednicima.A to su kod devojčica Lana Gavrilović i Kristina Uzelac obe članice PK Sremska Mitrovica dok je naša Aleksandra Jevtić osvojila bronzu. Kod dečaka najbolji je bio Dušan Pavlović iz Kragujevca dok su naši Bogdan Jelača i Luka Đondović uzeli srebro i bronzu. Nakon njih sa 500 metara plivanja i 2.5km trčanja borili su se stariji osnovci. Kod devojaka trostruka pobeda cura koje treniraju u našem klubu. Aleksija Kocić potvrđuje dobru formu pobedivši ispred Anje Davidović i zvezdane Peković. Kod dečaka Lazar Dedić , TK Sprint Sombor, trijumfuje ispred Dušana Kostovića KES Kragujevac i našeg Stefana Papa.

Glavna trka dana je bila zakazana u podne. 35 takmičara juniora,seniora i veterana oba pola imalo je zadatak da prepliva 1km i pretrči 5km. Uzevši u obzir predhodne trke u sezoni favoriti su bili poznati i mogla se očekivati izuzetno brza i uzbudljiva trka. Plivalo se jednim delom uzvodno po brzoj reci kontra jake struje i bio je zaista vrhunski izazov savladati plivački segment. Taj zadatak je prvi obavio Milan Tomin iz TK Triogy Racing Team Novi Sad tako da je sa lepom prednošću započeo deonicu trčanja. Deonica trčanja je bila postavljena duž donjeg dela keja i publika  je mogla uživati gledajući kako svi daju sve od sebe da na najbolji način odrade trku. Izuzetno toplo vreme nije bilo saveznik takmičarima tako da su oni kojima trčanje ide bolje od plivanja iskoristili priliku da poprave svoj plasman. A plasman je bio sledeći:

Juniorke

Vanja Rajčić – TK Požarevac
Rada Juničić – TK Tamiš
Milica Arizanović – TK Tamiš

Juniori

Milan Tomin – TK Triogy Racing Novi Sad
Petar Ivačković – TK Tamiš
Danilo Jovanović – TK Tamiš

Veterani

Draško Petrović – TK Tamiš
Aleksandar Gavrilović – PK Sremska Mitrovica
Nikola Linta – TK Spartak Beograd

Vetaranke

Gordana Krstić – TK Tamiš

Elite žene

Ivana Ćosić – TK Triogy Racing Novi Sad
Gordana Krstić – TK Tamiš
Vanja Rajčić – TK Požarevac

Elie muškarci

Milan Tomin – TK Triogy Racing Novi Sad
Petar Ivačković – TK Tamiš
Bojan Kranović – TK Dynamic Novi Sad
Ostali članovi našeg kluba ostvarili su sasvim zadovoljavajuće rezultate koji su doprineli da se klub još više učvrsti na vodećoj poziciji STU kupa.
Na kraju još jedna trka koju smo organizovali je za nama, opet dosta komplimenata i od takmičara i od gostiju za dobru organizaciju i dobro postavljenu stazu. Sve to nam daje satisfakciju i želju da iduće godine budemo još bolji.
Novi izazovi su pred nama, Subotica 12. jul, Sremska Mitrovica 26. jul, Sombor u avgustu,prvenstvo Balkana u septembru i glavna trka sezone u Srbiji prvenstvo u olimpijskom triatlonu 28. septembra na Adi Ciganliji. Idemo i dalje prateći klupski moto JAKO ILI NIKAKO !!!
Akvatlon1
Akvatlon2
Akvatlon3 Akvatlon4
Akvatlon6 Akvatlon12 Akvatlon11 Akvatlon10 Akvatlon9 Akvatlon8 Akvatlon7 Akvatlon13 Akvatlon14 Akvatlon15 Akvatlon17 Akvatlon18