NAJAVA SEZONE 2017.

Državno prvenstvo u sprint duatlonu održaće se u subotu kod Beogradskog sajma, a start glavne trke zakazan je za 11 časova. Pred učesnicima će biti deonica od 5 km trčanja, 20 km vožnje bicikla i još 2,5 km trčanja.

Sezona počinje, planovi su se uveliko iskristalisali, a kakvi su kalendar i ciljevi najbrojnijeg kolektiva u Srbiji, TK Tamiš iz Pančeva, otkrio je Marjan Lukić.

Tokom zime smo se trenirali u Pančevu, jedino su Vladimir Savić i Vida Medić proveli sedam dana na Tari. Vida se priprema za odbranu svih titula koje je osvojila prošle sezone, a pored domaćih takmičenja u planu su joj i Tisajvaroš u Mađarskoj, Balkansko prvenstvo u Bugarskoj gde brani srebro i Prvenstvo Evrope – nabrojao je Lukić.

Titulu u sprint duatlonu neće braniti Danilo Jovanović zbog obaveza na fakultetu.Vida Medić

U dogovoru sa trenerom Savićem, Danilo će se fokusirati na odbranu prvog mesta na olimpijskom i dugom triatlonu. Ksenija Bubnjević se vratila posle porođaja i ona će takođe, probati da ponovi uspeh na dugoj distanci.

Jedan od najboljih članova TK Tamiš, Vladimir Stojsavljević, odlučio je da završi karijeru u ovom zahtevnom sportu, ali Lukić napominje da za budućnost ne treba brinuti.

Fokusirali smo se na takmičare u mlađim kategorijama od kojih ćemo napraviti nekog novog Danila, Vladu, Vidu…Planiramo da za godinu, dve postanu oslonac kluba – rekao je Marjan Lukić.

Najbolji srpski triatlonac, Ognjen Stojanović, član Triogi Rejsinga, ovog vikenda učestvovaće na trci na Korčuli. Pripreme Novosađanina za početak sezone ne teku po planu.

Dva meseca sam proveo u Španiji na pripremama i sve je prošlo odlično. Kada sam se vratio u Srbiju, počeli su zdravstveni problemi zbog kojih nisam bio u mogućnosti da se u potpunosti posvetim treningu. Nije najsjajnije, ali Korčulu i trku u Kini sam ranije zakazao i moram to da odradim – izjavio je Ognjen.

Milan Tomin, sa kojim je Stojanović zajedno trenirao, vraća se za desetak dana iz Sjedinjenih Američkih Država gde studira hemiju na Univerzitetu u Šarlotu.

Ostaće ovde do avgusta i ponovo ćemo raditi u tandemu, a prvo zajedničko takmičenje biće nam Evropsko prvenstvo u akvatlonu u Bratislavi krajem maja – naveo je planove Ognjen Stojanović.

 

 

SAVIĆ POKORAVA SVET

Iskusni triatlonac Vladimir Savić učestvovaće 24. maja na Ajronmen trci u Brazilu.

Ovim će Pančevac postići nesvakidašnji uspeh, jer mu samo ovaj događaj fali kako bi u karijeri imao odrađene najteže trke na svim kontinentima.