PRVENSTVO BALKANA U SPRINT TRIATLONU – RUSE, BUGARSKA 08-09.JUL 2017.

Balkansko 2017

Proteklog vikenda u gradu Ruse u Bugarskoj održano je prvenstvo Balkana u sprint triatlonu. Triatlon klub Tamiš je na ovom takmičenju predstavljalo četvoro članova, Vida Medić najbolja seniorka Srbije, Anja Davidović najbolja juniorka Srbije, Luka Gligorić perspektivni kadet i trener Kosta Mirković u ulozi selektora kadetsko-juniorske reprezentacije.


Naši takmičari su dali pun doprinos uspehu srpske ekspedicije jer je Vida Medić odbranila titulu viceprvakinje Balkana pošto je trku završila kao druga iza predstavnice reprezentacije Turske. Time je Vida ponovila uspeh od prošle godine kada je takođe bila drugoplasirana.
Anja Davidović je odradila dobru trku u konkurenciji starijih i iskusnijih takmičarki i stekla veliko iskustvo koje će joj pomoći u daljoj karijeri. Anja se takođe iz Bugarske vraća sa medaljom oko vrata jer je bila članica mešovite štafete naše reprezentacije. Mešovitu štafetu su , pored Anje činili i Vida Medić i dva najbolja srpska triatlonca Ognjen Stojanović i Milan Tomin članovi TriOgy Racing Teama iz Novog Sada.Njih četvoro su u izuzetno uzbudljivoj trci prošli kao treći kroz cilj iza štafeta Hrvatske i Turske.

Bilans osvojenih medalja za Srbiju su dodatno povećali Ognjen i Milan koji su osvojili prva dva mesta u konkurenciji seniora tako da možemo reći da je ovo bio izuzetno uspešan vikend za sve triatlonce iz Srbije.

TKT je u toku vikenda ima još takmičarski aktivnih članova pa je tako istaknuti član našeg kluba Draško Petrović osvojio zlatnu medalju na međunarodnom plivčakom maratonu Ada Međica gde je u konkurenciji takmičara starosti 50-54 godine osvojio zlatnu medalju na distanci 2.5 kilometara

a u isto vreme na drugom kraju Evrope naš član Nenad Bogar je radio trku Challenge serije na Ironman distanci ( 3.8km plivanja-180km bicikla-42.1km trčanja ) u Nemačkoj u mestu Roth. Trku je završio za 11 sati i 29 minuta.