PRVENSTVO DRŽAVE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU – VLASINA 2015.

BBB_4089
09. avgusta 2015. održana je trka prvenstva Srbije u olimpijskom triatlonu ( 1.5km plivanja – 40km bicikla – 10km trčanja), u isto vreme za juniore i rekreativce održana je trka sprint triatlona koja se bodovala za STU kup. Domaćin ovog takmičenja bila je Vlasina a organizatori Šri Čimnoj Maraton Tim.

U gotovo idealnim uslovima za trkanje takmičari Triatlon Kluba Tamiš ostvarili su fenomenalne rezultate. Od ukupno osam takmičara koji su predstavljali klub čak njih šest je osvojilo neku od medalja. Najbrži i najuspešniji je bio Danilo Jovanović koji, mada još uvek junior, osvaja prvo mesto i titulu prvaka države. Kao drugi u cilj za njim je ušao Petar Ivačković. Treći je završio Bogdan Tomin iz Triogy Racin Teama Novi Sad. Osvajači medalja su još iz TKT-a bili na olimpijskoj distanci Marjan Lukić AG 31-40 novi veteranski prvak države, Ivan Bon AG 31-40 treće mesto. Na sprint distanci medalje su osvojili Dušan Lukić prvo mesto AG 41-50 i Srđan Stojkov drugo mesto AG 41-50.
Sama trka je bila izuzetno uzbudljiva i dinamična. Nakon slabijeg plivanja Danilo je na biciklu odradio fantastičnu vožnju kojom je ne samo nadoknadio zaostatak nego i stvorio pola minuta prednosti. Na trčanju je tu prednost povećao na preko dva minuta. Borba za drugu poziciju je rešena sprintom u poslednjih 300-400 metara trke gde je Petar Ivačković uspeo da odbije napad Bogdana Tomina i donese duplu radost za Tamiš.
Nakon ovog takmičenja pažnja se usmerava na treninge za trku prvenstva Srbije u sprint triatlonu (0,75km plivanja – 20km bicikla – 5km trčanja) koja će biti održana 23.avgusta u Somboru.
BBB_4171