PRVENSTVO SRBIJE U DUATLONU

vlada petar postolje

U nedelju 04. maja u Somboru je održano prvenstvo Srbije u duatlonu ( distance 5 km trčanja – 20 km bicikla – 2,5 km trčanja ). Na trci je nastupilo 19 članova Triatlon Kluba “Tamiš” u svim uzrasnim kategorijama. Kao i prošle godine i ovog puta oni su bili više nego uspešni, osvojili su ukupno 8 medalja različitog sjaja.

 

U glavnoj trci dana Petar Ivačković je uspeo da odbrani titulu prvaka Srbije, što ranije nikome nije pošlo za rukom. U uzbudljivoj i izuzetno brzoj trci po jako lošim vremenskim uslovima uz jak vetar i kišu sve vreme trke, Petar pobeđuje tek desetak sekundi ispred još jednog člana TK “Tamiš” Vladimira Stojsavljevića. Uspeh njih dvojice pokazuje da se u toku zime dobro i kvalitetno radilo i da se mogu očekivati u nastavku sezone dobri rezultati što na trkama u zemlji tako i u inostranstvu.

Uspešni su još bili i Anja Davidović, osvajačica prvog mesta u konkurenciji nada, devojčice uzrasta osnovna škola zatim Krstić Gordana najbolja veteranka na trci. Medalje su još osvojili Popović Jelena treće mesto elite žene, Dušan Stojadinović drugo mesto kod nada i Isevski Vanja treće mesto kod nada, dečaci uzrasta osnovne škole. Pored osvajača medalja TKT su na trci predstavljali još i Lazar Filipović,Aleksandar Bošković,Kosta Mirković,Vladimir Riling,Jovan Opačić,Marjan Lukić,Alimpić Nikola,David Stefanov,Luka Matović,Rastko Radosavljević,Medan Nikola i Kristina Okiljević.

Sledeći veliki izazaov naše triatlonce očekuje 25. maja kada se na Adi Ciganliji u Beogradu održava prvenstvo Srbije u sprint triatlonu ( distance 750 metara plivanja – 20 km bicikla – 5 km trčanja ) gde se opet planira nastup velikog broja takmičara.

 

trčanje 1

 

trčanje 2

 

vlada petar bajk

 

vlada petar postolje