Prvenstvo Srbije u half distance triatlonu i 8. Bg akvatlon

BG akvatlon

Fantastičan dan na Adi Ciganliji, pravi festival triatlona i triatlonaca svih uzrasta. Odlična organizacija Triatlon Saveza Beograd, TK Mihajlo Pupin , TK 3A4U i TK 3Mul3sport trebalo je iskordinirati preko 100 takmičara u tri različite trke. Posebno raduje što nas ljudi koji posećuju Adu nedeljom više ne gledaju u čudu već nas podržavaju u naporima da završimo trke i manje nas ometaju nego ranije na bajk i trkačkom segmentu.

Što se TKT-a tiče ponovo je osvojeno mnogo medalja. Najvažnija trka dana prvenstvo Srbije u half- distance triatlonu 1.9km plivanja-90km bajka-21.1km trčanja nastupilo je troje takmičara i svo troje se okitilo zlatnim medaljama. Ksenija Bubnjević nakon dvogodišnje pauze zbog porođaja osvaja prvo mesto i postaje prvakinja države bez obzira na grešku u toku vožnje gde je odvozila jedan krug više. Sjajno trčanje joj je donelo podijum.
U muškoj konkurenciji, više nego ubedljivo sa novim rekordom staze 04:19:32 prvo mesto i titulu prvaka države osvaja Danilo Jovanović. Sjajan rezultat ako znamo da je ovo Danilov debi na ovoj distanci i da ima nepunih 19 godina. Njima se u osvajanju medalja pridružio i Marjan Lukić osvojivši prvo mesto u age group 40-44,značajno je reći da je u apsolutnom plasmanu zauzeo peto mesto što je sjajan rezultat ako znamo da su ispred njega bili momci po 15-20 godina mlađi.
U pratećoj trci dana ,8. Bg akvatlonu naš klub je nastupio sa 34 takmičara a medalje su osvojili :

nade dečaci – Vanja Isevski zlato
nade devojčice – Aleksija Kocić zlato
početnici dečaci – Bogdan Jelača zlato
nade dečaci – Marko Glišić srebro
nade devojčice – Anja Davidović srebro
početnici dečaci – Vojin Davidović srebro
rekreativci – Rastko Radosavljević srebro
mlade nade – Ognjen Perišić srebro
početnici dečaci – Luka Đondović bronza
juniori – Aleksa Karlaš bronza

Za TKT nema odmora u narednom periodu jer već u nedelju 05. juna na Tamiškom keju organizujemo trku sprint triatlona prvenstvo Srbije, 23. Pančevački triatlon.

 

Rezultati trke>      Half distance        8. Bg akvatlon

 

 

Bg akvatlon 2016

danilo trčanje

klinci podijum