PRVENSTVO SRBIJE U KROS TRIATLONU – KRAGUJEVAC 14.06.2020.

U nedelju 14.juna najzad je započela triatlonska takmičarska sezona u Srbiji. Tokom pandemije treniralo se kako se treniralo, tri meseca bez plivačkih treninga, redukovana trčanja i vožnje ali želja za takmičenjem je jača od svega pa se desetoro TeKaTejaca uputilo ka Kragujevcu gde se u parku Šumarice održalo prvenstvo države u kros triatlonu.

Deset takmičara je ostvarilo bilans od sedam osvojenih medalja! Prvaci države postali su Stefan Birka konkurencija mlađi kadeti, Darija Đorđević konkurencija mlađi seniori-under 23, Vladimir Savić AG 3 takmičari od 41 do 50 godina starosti. Stefanu Birki je društvo na podijumu pravio njegov vršnjak i imenjak Stefan Jelača koji je kroz cilj prošao kao drugoplasirani a Dušan Lukić je pravio društvo Saviću na postolju AG kategorije, takođe kao drugoplasirani. Medalje su osvojili još i Bogdan Jelača, trećeplasirani kod kadeta i Zoran Radosvljević, drugoplasirani u AG 2 takmičari od 31 do 40 godina starosti. Zapažen nastup imali su još mlada Petra Birka koja je sa svojih nepunih sedam godina bila najmlađa učesnica takmičenja, mladi pionir Petar Savić i već iskusni Srđan Živojinović.
Pohvale domaćinima iz KES Kragujevac na sjajnoj organizaciji trke.
Sezona trka polako uzima zamaha pa je tako naš klub domaćin i organizator naredne trke, 20. juna na keju reke Tamiš biće po 27. put održana trka sprint triatlona.