PRVENSTVO SRBIJE U KROS TRIATLONU – KRAGUJEVAC, ŠUMARIČKO JEZERO 23. MAJ 2021.

U prelepom ambijentu jezera Šumarice Klub ekstremnih sportova Kragujevac je organizovao trku prvenstva Srbije u kros triatlonu ( 0.5km plivanja – 12km vožnje MTB bicikla off road – 2.5km trčanja off road ). TK Tamiš je na ovu tehnički i fizički zahtevnu trku krenuo sa deset takmičara koji su ostvarili sjajne rezultate ako uzmemo u obzir da jako retko treniraju u brdskim uslovima.

Najuspešniji je bio Luka Gligotić koji je bio najbrži kod juniora ali i trećeplasirani u apsolutnoj konkurenciji iza dvojca domaćih takmičara Trakić-Kostović. Zlato na prvenstvu je osvojio i Stefan Birka kod kadeta a podijum je podelio sa njim Vojin Davidović kao drugoplasirani. Medalje su još osvojili Petar Savić treći kod pionira, Srđan Živojinović srebro u AG1 21 do 30 godina i Dušan Lukić kao treći u AG 3, takmičari između 41-50 godina. U istoj kategoriji Vladislava Miličić je završila kao drugoplasirana.

Sezona triatlonskih trka se nastvalja najvažnijom trkom u ovom delu sezone, prvenstvom države u olimpijskom triatlonu koja se održava 29. maja na Srebrnom jezeru.