PRVENSTVO SRBIJE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU – VLASINSKO JEZERO 06.08.2017.

 

Vlasina 2017 start trkeU nedelju 06.08.2017. u predivnom ambijentu Vlasinskog jezera po ne baš najpovoljnijim vremeskim uslovima za triatlonsku trku održano je otvoreno prvenstvo države na distanci olimpijskog triatlona. Organizator ove trke, po treći put uzastopno, bio je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša i zaključak je da ova trka iz godine u godinu postaje i organizaciono i takmičarski sve bolja.


Triatlon klub Tamiš je na ovoj trci predstavljalo šest takimačara koji su se u Pančevo vratili sa četiri medalje i to one najsjajnijie, zlatne.
Najznačajniji rezultat je pobeda Vide Medić u konkurenciji seniorki. Vida je odradila odličnu trku, na stazi je dominirala i potvrdila sjajnu formu koja joj je ove godine već donela pobede na prvenstvima države u sprint triatlonu i akvatlonu kao i srebro na prvenstvu Balkana. Posebno je interesantan podatak da je u ukupnom plasmanu, od 71 takmičara oba pola ona kroz cilj prošla kao sedma.
Pored nje medalje za klub su osvojili :
Filip Rudaković, prvo mesto AG 31-40 i deveto mesto u ukupnom plasmanu.
Marjan Lukić, prvo mesto AG 41-50 i šesto mesto u ukupnom plasmanu.
Četvrtu medalju je osvoji Dušan Lukić koji je u trci sprint triatlona, koja se boduje za STU kup, osvoji ukupno šesto mesto i prvo mesto u AG 41-50.
Klub su još predstavljali Zoran Radosavljević i Igor Sokolovski.

 

Sezona se nastavlja sa dve trke do kraja meseca avgusta, 20.08. sprint triatlon u Somboru i 26.08.2017. akvatlon u Sremskoj Mitrovici.

rezultati trke i fotogalerija na linku https://rs. srichinmoyraces.org/vlasinski- triatlon/previous-results/2017