Prvenstvo Srbije u sprint duatlonu – 9. Bg duatlon

U subotu 27. aprila na Beogradskom sajmu održana je trka sprint duatlona – discipline triatlona koja se sastoji od 5km trčanja , 20km vožnje bicikla – 2.5km trčanja.
Organizatori trke su bili Triatlon Savez Beograda i Srpska Triatlonska Unija. TK Tamiš je na ovoj trci nastupio sa ukupno 27 takmičara svih kategorija a u Pančevo se njih osmoro vratilo sa medaljama od kojih su dve medalje prvaka države.

Najsjanija odličja osvojili su Anja Davidović – prvakinja države kod starijih juniorki i Luka Gligorić – prvak države kod starijih kadeta.
Medalje su još osvojili: srebro Nikola Galović stariji kadeti; Dušan Zarić mlađi kadeti; Marjan Lukić takmičari stariji od 40 godina. Bronze su osvojili: Milica Zarić starije pionirke; Aleksa Kežić mlađi kadeti i Igor Sokolovski takmičari stariji od 40 godina.

 

Klub su na trci predstavljali i Savić Petar,Marko Gligorić, Jovana i Nevena Novakov, Ozren, novak i Ognjen Perišić, Ana Kostić, Stefan Birka, Lazar Kežić, Bogdan i Stefan Jelača,Mila Milivojević, Hana Gaćeša, Lana Stojadinov, Vojin Davidović, Konstantin Stevanović, Nenad Veljković i Bogdan Nedeljković.

Trka je održana u teškim uslovima za takmičenje zbog jake kiše i vetra koji su pravili probleme pogotovo na biciklističkom segmentu pa je bilo dosta padova i kvarova.
Sezona se nastavlja 26. maja trkom prvenstva države u sprint triatlonu ( 0.75km plivanja – 29km bajla – 5km trčanja ) koja će biti održana na Adi Ciganliji.