Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu Beograd

TKT ekipa

U nedelju 08.juna 2014. na Adi Ciganliji u Beogradu u organizaciji Triatlon Saveza Beograd održano je prvenstvo Srbije u sprint triatlonu. Na samoj trci nastupalo je preko 30 takmičara Triatlon Kluba Tamiš u svim starosnim kategorijama.

Održane su ukupno tri trke, super-sprint za osnovce i dve trke sprint triatlona tzv. plava u kojoj su nastupili elitni muški takmičari i crvena u kojoj su nastupale žene i rekreativci.

Takmičari našeg kluba su uspeli da osvoje četiri medalje u četiri različite kategorije. Najpre je mlada Aleksandra Jevtić osvojila bronzu u trci mladih nada- devojčice niži razredi na distanci 0.2km plivanja-3km bicikl-0.8km trčanja a zatim se srebrom okitio Dušan Stojadinović u trci nade – dečaci stariji osnovci na distanci 0.4km plivanja-10km bicikl-2.5km trčanja. Dušan je još jednom potvrdio da ga čeka sjajna budućnost u triatlonu.

U glavnoj trci dana TK Tamiš dolazi do srebra u konkurenciji juniora. Tu medalju osvaja Danilo Jovanović koji pokazuje da se od njega ove sezone može očekivati mnogo i u konkurenciji elitnih takmičara pošto je osvojio peto mesto u generalnom plasmanu.Kraj dana nam je ulepšala Gordana Krstić koja je u konkurenciji veteranki osvojila zlato ubedljivom pobedom. Od Goce se ovo i očekivalo jer je ona prošlogodišnja prvakinja Srbije,Balkana i pobednica STU kupa.Zavidan rezultat ostvarili su još Vladimir Stojsavljević četvrti u generalnom plasmanu ( 6 sekundi iza trečeplasiranog), Lazar Filipović osmo mesto i Marjan Lukić deveto mesto.

Dosta dobra i uspešna trka za popularne TeKaTejce i najava za 15. jun i 21. Pančevački triatlon koji će se održati na obali Tamiša na gradskom keju.

Aleksija buduća šampionka

brza tranzicija

drugari

Goca prvakinja

Lazar u akciji

Nikola i Dušan u akciji

Petar i Vlada u akciji

postolje juniori

sprint za srebro

start

TKT klinci