SVETSKO PRVENSTVO U IRONMAN TRIATLONU, KONA HAWAI 14.10.2017.

Kona done !!!

Po drugi put, nakon 2013. godine, Vladimir Savić je uspešno završio najveću triatlonsku trku, trku svetskog prvenstva na full Ironman distanci. U danu koji će se pamtiti po dve stvari, novom rekordu staze koji je postigao Patrick Lange i vrućini koja je i za standarde Havaja bila prevelika, Vlada je odradio trku za 11:20:24.Ovom trkom sezona je za njega završena, sledi odmor i pravljenje planova za novu sezonu koja će brzo doći.

Sportski portal Praštanje uspeha o trci na Havajima:
https://www.facebook.com/prastanjeuspeha/?hc_ref=ARQTT25VsLAEVr1lGa6VAbD-S5QNGjH9n4o_qm3Udqvwsf6KA9MyYpJ684dMXqJUhjA

EKSKLUZIVNO:

Savic kona medaljaIronman World championship

Savic Kona broj

KAILUA-KONA, HAWAI 2017.

SAVIĆ SA ELITOM

Od 10-14. Oktobra, na Havajima(SAD), održano je još jedno S

vetsko prvenstvo u popularnoj disciplini IRONMAN. Na skupu asova još jednom se našao naš sugrađanin-Vladimir Savić, najbolji srpski triatlonac i istaknuti trener. Izuzetni sportista plivao 3800 metara, vozio bicikl 180 km, te istrčao celu maratonsku trku ( 42.250km), dokazavši da moć ne dolazi sa strane, već da je sami stvaramo.


Savić ovog puta nije bio među najboljima u kategoriji takmičara od 40-44. godine, ali je trku priveo kraju, rezultatom 11:20:24 ostavši dosledan sebi I kad je najteže.
Specijalno za “Praštanje uspeha” javio nam se sa Havaja:
-Trka je bila spektakularna.Fenomenalno iskustvo.Nisu mi se složile sve kockice. Od samog početka osećao sam da to nije to. Da je bilo koja druga trka u pitanju, parkirao bih se i otišao na pivo-rekao nam je fenomenalni sportista.
Ipak, u Koni se ne odustaje, zar ne?
-Tako je. Možda na nekim drug

im trkama, ali ne u Koni. Ovde, ako ne možeš da trčiš onda hodaš, ako ne možeš da hodaš onda puziš, ali odustajanje nije opcija-poručio je najbolji srpski triatlonac, poslavši jasnu poruku svim sportistima.