VIDA I DANILO NAJUSPEŠNIJI U SEZONI 2015.

11055402_10153225266553861_1323233014278133133_o

U sezoni 2015. takmičari našeg kluba radili su trke po celom svetu, od Japana do Vlasine, od Južne Afrike do Sombora… Osvojeno je mnogo medalja, mnogi su debitovali, neki su se nakon pauze vratili treniranju i trkama, padali su lični i klupski rekordi a u tom mnoštvu dvoje takmičara se svojim rezultatima izdvojilo kao najbolji i najuspešniji TeKaTejci. Vida Medić i Danilo Jovanović su na najvažnijim trkama pokazali pravu formu, bili najbrži i zasluženo poneli titule najboljih u državi.

Vida je 2015. godinu završila kao najbolja u akvatlonu, u kros triatlonu i na distanci sprint triatlona dok je Danilo osvojio prva mesta na trkama prvenstva Srbije u duatlonu i na distanci olimpijskog triatlona. Iskoristili smo priliku da im postavimo par pitanja vezanih za te uspehe,planove za narednu sezonu i da nam kažu nešto o sebi i svom bavljenju ovim divnim sportom.

Koliko dugo si u triatlonu i kada si počela/o da se baviš triatlonom?

Vida:
Triatlonom sam počela da se bavim sredinom 2013. godine. Iste godine sam učestvovala na svom prvom sprint i olimpijskom triatlonu. Do triatlona me dovela želja za takmičenjem i što većim izazovima.

Danilo:
Triatlon sam počeo da treniram u trećem razredu osnovne škole i njime se bavim devet godina.

Koji su ti do sada najveći uspesi ?

Vida:
Svakako, brojne pobede u Srbiji mi predstavljaju zadovoljstvo, ali kao svoj najveći uspeh bih izdvojila učestvovanje na Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu. Na tim trkama sam imala priliku da se trkam sam devojkama iz celog sveta i pre svega steknem ogromno iskustvo.

Danilo:
Najveći uspesi su mi prvo mesto na kadetskom Prvenstvu Balkana 2012. godine i ovogodišnje pobede na nacionalnim prvenstvima u olimpijskom triatlonu i sprint duatlonu.

Šta te motiviše za treniranje?

Vida:

Najviše me motiviše osećaj koji imam u toku treninga, borba sa samom sobom. Nekada pobedim, a nekada ne. Voli osećaj kada u potpunosti kontrolišem svojim telom, kada nemam vazduha ili kad noge jednostavno neće da rade a ja i dalje trčim. Težim ka tome da dam sve od sebe u svakom trenutku.
Veliki deo moje motivacije za treniranjem čini jasan cilj koji imam pred sobom.

Danilo:
Motivišu me ciljevi koje postavljam i želja da dostignem maksimum svojih mogućnosti. Kada radim teške treninge mislim o trkama za koje se spremam.

Najlepši i najteži trenutak u dosadašnjoj karijeri?

Vida:

Najlepši trenuci u dosadašnjoj karijeri su mi oni kada vidim da moj trud ima rezultat. Nekada je to odlično odrađen trening, a nekada i odlično završena trka.

A najteži trenutak se dogodio prošle godine, kad nisam završila trku. Naime od uzbuđenja ili treme sam zaboravila da u toku vožnje pijem vodu. To me je dovelo u stanje totalne dehidracije i nisam mogla da nastavim.

Danilo:
Uh, ovo je teško pitanje pošto je bilo dosta lepih trenutaka tokom proteklih godina treniranja. Ako bih morao da izdvojim jedan trenutak onda bi to bila ovogodišnja pobeda na prvenstvu države u olimpijskom triatlonu. Ova pobeda mi je posebno draga zato što sam imao veliku timsku podršku u teškim nedeljama pre trke i na samoj trci. Najteži mi je bilo pre dve godine kada sam imao povredu tetive i nisam mogao da trčim 3 meseca.

Koja ti je omiljena i najjača disciplina u triatlonu a šta misliš da treba popraviti za još bolje rezultate?

Vida:

Omiljena disciplina mi je sprint triatlon, valjda zato što se u tome i najčešće takmičim.

Za još bolje rezultate moram mnogo toga da popravim, izdržljivost, snagu brzinu, sve…

Danilo:

Omiljena disciplina mi je biciklizam iz više razloga. Još od malena sam voleo da organizujem trke sa drugarima u ulici ili da istražujem grad na biciklu. Na biciklu nikad nije dostadno, uvek se nađe neki novi predeo za vožnju ili neka nova oprema ili uređaj za zanimaciju. Za bolje rezultate u triatlonu je potrebno da popravim plivanje.

Planovi i želje za sezonu 2016?

Vida:

U 2016. planiram nekoliko takmičenja, slično kao i ove godine. Verujem da ću biti spremnija, jer zima je pred nama, a zimi se najviše trenira… A želja mi je da preživim zimu 🙂

Danilo:
Glavni cilj za 2016. godinu je pokušaj odbrane titula u Srbiji i prvenstvo Balkana.

Poruka našim najmlađim triatloncima koji gledaju na tebe kao uzor?

Vida:

Uživajte u sportu, jer sport je igra. Svi volimo da se igramo. Istražujte i pokušavajte, ali nikada ne odustajte. Svima vam je poznat onaj osećaj kada ne možete više i kad sve boli, tada izdržite, borite se, jer posle će vas obuzeti osećaj o kom sam govorila, a to je pobeda nad sobom. Ali to ne mora da bude povezano samo sa sportom, ako imate neki cilj, ili san, borite se za to, za ljubav, nauku, umetnost… šta god vas privlači i čini srećnijom i boljom osobom.

Ako ste se odlučili za triatlon, mislim da je veoma važno da definišete svoj cilj, jer ako ga nemate onda ne znate gde idete, a tako je mnogo teže. I da, pijte vodu i kad niste žedni.

Danilo:
Poručio bih im da uživaju u sportu i druženju u klubu, a rezultati će pre ili kasnije doći.

Hvala Vidi i Dači na iskrenim odgovorima, poželimo im da 2016. budu uspešni kao i 2015 a mi ćemo ih pratiti na svakoj trci i radovati se njihovim uspesima.

 

1548225_898187686886155_3465602548798538961_o 1614335_856664891079965_3498382144506054800_o BBB_3949