VLADIMIR SAVIĆ – EVERESTING, KOPAONIK 17.08.2017.

Everlasting potvrda

Vladimir Savić, legenda TeKaTea, legenda srpskog triatlona, jedan od osnivača našeg kluba, rekorder Srbije na full Ironman distanci, prvi član TeKaTea koji se plasirao na Ironman svetsko prvenstvo u Koni na Havajima 2013. i taj uspeh ponovio ove godine, kao trener zaslužan za razvoj i uspehe takmičara koji su postajali prvaci Srbije Ksenije Bubnjević, Vide Medić, Vladimira Stojsavljevića, Danila Jovanovića…

Everlasting Savic Vladimir

Uradio je još jednu stvar po prvi put ne samo u našem klubu već i u Srbiji, biciklistički poduhvat i avantura poznata kao Everesting uspešno je odrađena na Kopaoniku. 17.avgust 2017. pamtićemo kao datum kada se Srbija pridružila ne baš velikom broju zemalja u kojima je Everesting odrađen.

Everlasting Savic

Pravila su vrlo jednostavna:Pronađite brdo​.​ ​Popnite se na vrh bajkom, a onda ponavljate isto, sve dok ne osvojite svoj lični Everest (8848 m visine)​. Vlada je za ovaj poduhvat izabrao Kopanik i uspon Rudnica koji je dugačak 20.7km, da bi ostvario uspešan Everesting morao se popeti Rudnicom 7 puta i za to mu je trebalo 18 sati i 10 minuta, za to vreme je prešao 291,7km potrošio 15.335 cal i napravio 8.930m uspona čime je ispunio cilj, popeo je nadmorsku visinu vrha Sveta.

Everlasting mapa

Najava Everestinga

Utisci nakon Everestinga

Savic Vladimir